tisdag 10 november 2009

Härligt!!


Jajamen! Så härligt att få tillbaka vintervädret igen! Här vill vi inte ha nåt jäkla Skåneväder me tö å slask, inte! Var -15° på termometern i bilen och tyvärr hade jag ju inte satt i motorvärmaren så det var lite hurvigt just när man for iväg. Försökte kika på termometern i köksfönstret när jag vaknade men lyckades inte se va det va för temp ute (japp, nedsatt synförmåga - helt klart åldersrelaterat haha) så man tänkte att ja men det är väl typ som igår, -5 lr nåt... Nu var det ju inte det å jag blev då bara glad. När man körde över Lillå-bron å ner på "Holmen" så såg man att älven var helt igenfrusen igen! Hoppas hoppas det kalla vädret fortsätter ett tag till så vi får bra isar i vinter. Inte kul när man ska vara orolig att isen inte håller och folk kör ner sig med skoter... huvva :(

Minns hur det var när man va liten å vi cyklade på helt blank is till skolan. Man kunde se ända till botten å det var både lite läskigt å spännande :) Pappa brukade skotta upp en stor plan där nere på ån och vi var massa barn som kunde spela hockey där. Såna isar är det sällan nuförtiden, hinner alltid snöa, tina, bli en sörja som fryser och det är jättesynd och framför allt är det ju farligt :(

Kom hem från dagis å såg min ytterdörr stå på vid gavel... lille gullige hundvalpen har ju lixom lärt sig öppna dörren, både inifrån och utifrån, och han tyckte nog det var lite kallt att stå bunden på bron. Han låg nämligen i hallen på mattan å såg så nöjd ut, varmt å gott :) Inne i huset var det ju inte så varmt kan jag säga! Lämnar ju Elias på dagis och Emanuel nere på skolan så jag är borta ca en halvtimme på morron, så det hann bli rejält svalt i huset kan ja säga:)
Jaja... jacka och skor på, varm kopp kaffe åsså lite knatter på datorn så fingrarna håller sig varma :) Värmen kommer ju tillbaka här inne. Fick ju vädrat iaf, luktar friskt å fräscht här inne nu ;)

1 kommentar:

  1. Ja tänk om det kunde bli -15 nu!!! Vädret är helt upp och ner:( Fast å andra sidan lär man väl klaga när det väl blir kallt...nä! Så fasen heller, inte den här gången!:)

    SvaraRadera