onsdag 12 augusti 2009

Avlopp!


Ja int äre de roligaste å va å meka i direkt.. men som husägare sen 12 år tillbaka så har man ju fått rensa lite gegg i rör ett antal ggr. Nu verkar de va ett större problem.. Började igår kväll med rensband i ett golvbrunn i tvättstugan för ja såg att vattnet inte tog undan från tvättmaskinen (vilken måste gå typ hela tiden för att man ska hålla undan all tvätt!)

Josef sa att han hade bättre grejer, ett rensband man kan köra med skruvdragare (vilket han nog ångrar att han sa hehe :) ). Iaf så körde vi med det i alla brunn och sen öppna han nåt i källaren som visst kallas rensbrunn! En lucka i golvet och där under är ett stort hål... me äckligt avloppsvatten!! Uäck så de såg ut där! Iaf så var det bara handskar på å ner me armen där å börja köra me det där rensbandet, flera meter fick man mata in och när man drog ut så följde klumpvis me äckligt dyngpapper med. Fyllde en 10-liters hink totalt! Eftersom det snurrade rätt fort så hände ibland att det vispa till just när man kom till ytan och det där trevliga dyngvattnet skvittrade över kläder, hår å ansikte, himla nice! Höll på typ 6 timmar och det var väl inte trevligt men bra att få lära sig hur sånt där funkar och man fixar det, såna där "bra å veta-grejer" som man samlar på sig under livet :) Lukten är olidlig i början men t o m den blir man van med efter ett tag :)

Tyvärr har jag märkt att det fortfarande inte är riktigt ok, rinner inte som det ska så jag har ringt kommunen idag och dom ska komma och spola från deras håll. Bäst att få det fixat innan det blir heltätt och plötslig översvämning för att man spolar nån dag...

Är min tredje semestervecka nu och jag ligger himla efter me allt ja tänkt. Har inte hunnit fara nånstans och kommer inte heller att hinna. Ändå tycker jag att jag haft en jättebra semester, varje dag fylld med nåt att göra och för det mesta otroligt fint väder :)

2 kommentarer:

  1. Men du shit! Kan det bli så där?!?!Sånt där är ju baksidan med att ha hus. I övrigt är det ganska kul:)

    SvaraRadera
  2. Ja precis - shit! Det var ju inte kul med det där rensbrunnet, fick ner hela armen där i det där bruna vattnet. Ville inte ta foto på det för då hade nog ingen velat gå in på den här bloggen nå mer! Iaf så märkte jag rätt snart vad boven är... Kasta inte våtservetter i toan!! Var enbart såna jag fick fram, och det var MÅNGA. Säkert en samling sen man fick första barnet! Märkte ju då att dom är bra att alltid ha, använder alltid såna vid toabesök och ungarna gör gärna det oxå - och kastar dom i toan... ska man inte, litet tips! :)

    Ja håller med, hus är underbart, skulle inte stå ut att leva i lägenhet!

    SvaraRadera