tisdag 22 december 2009

Snart Jul :)


Ja vi har ju haft en del kyliga dagar men i lördags em när det var lugnt å fridfullt ute å "bara" -15 grader så tyckte mamma att vi skulle vara ute lite grann. Var riktigt härligt faktiskt och såklart gatt vi ju elda å grilla lite korv oxå:)

Emanuel sitter å myser vid brasan med sin vän.

I söndags ägnade vi oss åt knäckkokning. Jag var ju himla smart å tänkte att det är lika bra att koka dubbel sats på en gång... Ungarna satte glatt igång med att lägga ut formar på plåtar och pedantiska som dom är så var det väldigt viktigt med raka fina rader och ordning på färgerna :)

Fullt upp me alla små formarna :) Jag försökte lite fint förklara att den där fina ordningen på plåtarna skulle nog kanske komma att sabbas lite då man börjar söla med knäcken... :P

Hm, ja å vem sitter här å försöker få de kletigaste som finns ner i nå alldeles för små formar!!!? Barnen försökte med en var men när resultatet var en sked med 10 fastkletade formar på så vare inge kul längre :)) . Blev mamma som fick ta över och typ 3 tim senare å en massa hopklibbade formar senare så var smeten äntligen slut! :))

Vi klädde även granen på söndagkvällen (efter knäckbestyren) och de vart då så mycke å hålla reda på me massa nytt pynt å många som skulle hänga lite här å där å jag som försökte "smyga" bort en boll här å där så det inte skulle sitta typ 3 i rad på samma lilla kvist... så jag hann då inte fota, men får göra det sen på julafton kanske :) Vi fick ju äran att träffa en tomte i helgen, me riktigt stor mage, snäll och riktigt stilig va han :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar